Decoració nòrdica, l’estil més càlid

Les claus de l’estil nòrdic

Nascut al nord d’Europa, com el seu nom indica, aquest estil és molt més que una simple guia de decoració, exemplifica un estil de vida modern responsable i natural. Ja fa uns quants anys que l’estil nòrdic va triomfar com a tendència i sens dubte ha arribat per quedar-se. 

Aquest és un tipus de decoració pragmàtica i funcional amb una estètica minimalista. Es tracta de crear espais senzills i acollidors, basat en elements contemporanis amb detalls més tradicionals o vintage.

Existeixen quatre directrius a seguir amb la decoració nòrdica: la senzillesa, la llum, el color i la fusta. Aquest minimalisme pragmàtic que tot ho envolta ens crea espais molt tranquils, oberts i diàfans on la llum, les idees i les persones poden circular lliurement. 

La llum és molt important, molta llum natural, grans finestrals i molt d’espai. Deixa que la llum ompli de vida la teva llar i combina-ho tot amb colors clars. El blanc ha de ser el color principal, reflecteix la claror i ens dona aquella serenitat de lloc acollidor. Pots combinar el color blanc amb altres tons pastel però sempre mantenint la força de la llum.

La fusta al natural és l’element físic protagonista, mobles, cadires, auxiliars, decoració, la pots trobar allà on vulguis. Es tracta d’un element natural i de tonalitat neutra, resulta un material molt càlid i crea ambients molt acollidors. No cal que tot sigui monotemàtic de la fusta, ho pots combinar amb altres materials, els metalls i en especial el ferro queden molt bé. 

Per contra la decoració nòrdica fuig de composicions recarregades, materials artificials i colors estridents. Una de les característiques rellevants d’aquest estil és la sinceritat que ens aporten les seves composicions, tot el que veus ha de ser de veritat, has de reconèixer les materials i ha de tenir una utilitat.

Consells per triomfar amb l’estil nòrdic

Un espai per viure, l’estil nòrdic ha de ser funcional. Aquesta filosofia de viure, més que un estil de decoració, serveix per llars reals, tot el que tens ha de ser per alguna raó, tot ha de ser útil. Els nòrdics són reconeguts per la seva eficiència i això es reflecteix a les seves cases. Crea un espai endreçat, net i útil, alhora que càlid i acollidor.

Els mobles han d’expressar aquesta sinceritat de l’espai amb la senzillesa, línies rectes i definides combinades amb suaus i sinuoses corbes. No cal sobrecarregar els espais amb molts mobles, cal aconseguir un espai net alhora que pràctic. Per trencar tanta ortodòxia opta per detalls amb formes irregulars i crearàs contrastos molt seductors.

Les plantes són un element important dins de la composició. Aquesta filosofia és molt natural, fusta i elements blancs. Té tanta lògica introduir parts de la natura com la bona combinació de colors que aporta el verd intens de les plantes.

Els ambients nòrdics no són estàtics, tenen dinamisme i alegria. Combina’l amb mobles o peces decoratives d’aspecte vintage o industrial. Personalitza el teu espai i afegeix aquell punt especial a la llar. Sempre dins de les línies de color, estil o materials pots trobar autèntiques joies entre els mobles de l’àvia o als mítics mercadillos d’antiguitats.

Envoltat de complements amb personalitat. Coixins, mantes, cortines, catifes o roba de llit. Teles naturals i robustes, llana, coto o lli. De colors pàl·lids, càlids i suaus, rosa pastel, blau, lavanda o verd menta són ideals per acompanyar al blanc. Teixits amb presència, formes i tacte gruixut.

La cuina també pot ser nòrdica. Aquest estil a tots els usos possibles, llars, oficines, restaurants… no dubtis que la teva cuina també pot seguir aquesta decoració. Molta llum, color blanc i detalls en fusta encaixen amb la majoria de cuines. Pots combinar-ho amb algun color groc o verd suaus i seràs l’enveja del veïnat.

L’estil nòrdic a les botigues de La Sénia, País del Moble

A les botigues de La Sénia, País del moble trobaràs moltes propostes de decoració amb l’estil nòrdic que tan de moda està avui en dia. Mobles de fusta al natural, dissenys contemporanis i línies definides, amb colors que complementen i multipliquen la llum. Mobles principals i elements complementaris que faran de la teva composició el lloc ideal per viure.

Visita les nostres botigues i no dubtis a demanar consell als nostres especialistes en decoració que t’ajudaran a crear aquell espai que t’havies imaginat.

Últimas noticias

La Forada, el mirador del delta

La Forada, el mirador del delta

La Forada, el mirador del deltaBusques una ruta fàcil i divertida per fer una excursió d’un dia per les terres de l’Ebre? La Foradada és la sortida reina d’entre totes les que pots fer a la comarca del Montsià. Accessible des de diferents llocs, avui et parlem de la...

IX Festa del Moble 2022

IX Festa del Moble 2022

IX Festadel Moble 2022Festa del Moble i Fira de l’Artesania de la Fusta i Moble de La SéniaEl cap de setmana del 22 i 23 d’octubre a La Sénia ens posem de llarg per celebrar la nostra tradició i ofici, l’art de crear mobles. A La Sénia els mobles són part de la nostra...

Art prehistòric al Montsià

Art prehistòric al Montsià

Art prehistòric al MontsiàPintures rupestres l’Abric de l’ErmitaAl voltant de La Sénia i dels pobles propers trobareu gran quantitat d’activitats tant lúdiques com culturals. En aquest article volem posar l’accent amb una de les joies de l’arqueologia catalana. Es...